Optimale schoonmaak in de voedselverwerking

Voor bedrijven in de horeca en de voedselverwerkende industrie gelden naast de standaard arbeidshygiëne aanvullende normen om risico's te vermijden. Het is belangrijk om deze ruimtes met een unieke aanpak te reinigen. HiGENiUS is gespecialiseerd in deze HACCP-schoonmaakrichtlijnen. Ontdek hoe wij jou kunnen ontzorgen!

Terug naar overzicht

Wat is HACCP?

HACCP zijn strenge en opgelegde normen waaraan schoonmaakbedrijven in de horeca en voedingsindustrie zich moeten houden. Deze afkorting staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. HACCP worden opgelegd door de Europese Unie en zorgen ervoor dat het productieproces van alle voedingsmiddelen het laagste risico op besmetting kent.

De essentie van HACCP

De HACCP is geen kant-en-klaar handboek met specifieke voorschriften, maar wel een controlesysteem gebaseerd op 7 principes. Deze principes kunnen bedrijven in de horeca en voedselindustrie toetsen aan hun eigen werkomstandigheden en productiesituatie.

Samengevat is HACCP dus geen lange lijst van normen, maar een systeem opgesteld om preventief te werk te gaan. HACCP stelt bedrijven in staat om een eigen preventieplan op te stellen en potentiële gevaren in hun processen bloot te leggen. Ook hier hoort een plan van aanpak bij wanneer het gaat om hygiëne. In deze stap kan HiGENiUS voor jouw bedrijf iets betekenen!

schoonmaak in de voedselverwerking

De voordelen van een professionele schoonmaak

Een grondige en professionele schoonmaak is onmisbaar in de voedingsindustrie. Het is belangrijk om consistent de hygiëneprotocollen uit te voeren. Maar welke voordelen heeft dit? Ten eerste zorg je op deze manier voor een betere hygiëne. Daarnaast behaal je dankzij een professionele schoonmaak ook de opgelegde veiligheidsnormen. Ook de kwaliteit van je producten gaat vooruit dankzij een grondige schoonmaak. Tot slot verhoogt de productiviteit van je werknemers bij een propere werkomgeving.

The HiGENiUS Way

De schoonmaak in voedselverwerkende bedrijven vraagt om een ​​specifieke aanpak, die volledig in overeenstemming is met de HACCP-wetten en volksgezondheidsvoorschriften. Dankzij onze flexibele aanpak zorgen we ervoor dat het productieproces niet wordt verontreinigd of verstoord. Bovendien analyseren we vooraf uitgebreid alle processen voor een optimale reiniging en desinfectie.