Schoonmaak in de gezondheidszorg

Een consequent hygiënebeleid is overal belangrijk, maar zeker in een ziekenhuisomgeving. Niet alleen voor de patiënten, maar ook voor de werknemers is een schone en uiterst hygiënische omgeving van belang. Het team van HiGENiUS gebruikt de laatste schoonmaaktechnieken en de meest ecologische schoonmaakproducten om een gezonde omgeving in ziekenhuizen te garanderen.

Terug naar overzicht

Waarom een schoonmaakbeleid essentieel is

Een schone en nette werkomgeving stimuleert, ongeacht de sector. Met een correct schoonmaakbeleid zorg je ervoor dat je werknemers steeds het beste van zichzelf geven, zonder zich zorgen te maken over het schoonmaken van de werkplek. Als zorginstelling zorg je zo voor een goede indruk, zowel voor je huidig personeel, toekomstige sollicitanten als bezoekers. Schoonmaak in de gezondheidszorg eist dus absoluut een beleid op maat.

Patiënten winnen! 

Ook je patiënten hebben baat bij een schone omgeving. De weg naar herstel verloopt namelijk beter en sneller in een veilige en propere omgeving. Niet enkel op fysiek vlak, denk maar aan minder kans op besmetting of infecties, maar ook op mentaal vlak is bewezen dat een schone ziekenhuisomgeving het herstel van patiënten ten goede komt.

Hoe schoonmaak en gezondheidszorg kunnen samenwerken 

Hygiëne is de allereerste stap om vervelende ziektes, bacteriën en virussen buiten spel te zetten. Maar hoe kan je als zorginstelling aan de slag gaan met je hygiënebeleid? Om jezelf kosten en uren te besparen kan je dit aan professionals overlaten. Ons team is gespecialiseerd in schoonmaak en weet dat elke ruimte andere noden heeft op vlak van hygiëne.

De laatste jaren stijgt de vraag naar schoonprofessionals. Niet enkel voor dagdagelijkse schoonmaak, maar ook voor het desinfecteren van ruimtes. Onze schoonmakers beseffen de noodzaak voor een goede handhygiëne, het ontsmetten van de kleding en het desinfecteren van bepaalde ruimtes. We maken een doordacht plan en gaan proactief aan de slag.

Schoonmaak in de gezondheidszorg volgens The HiGENiUS Way! 

Bij HiGENiUS zorgen we voor een zorgvuldige en efficiënte schoonmaak in de gezondheidszorg. We begrijpen dat flexibele werktijden essentieel zijn, dus passen we ons aan om overlast te vermijden.

Bovendien heb je één contactpersoon, wat zorgt voor persoonlijke communicatie en een soepele samenwerking. Daarnaast maken we gebruik van ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten en papier dat voldoet aan FSC-normen.

Meer weten over onze schoonmaakdiensten? Neem vrijblijvend contact met ons op!